Engineers debate highly relevant topics at Folkemødet


Hvad er de bedste løsninger på nogle af samfundets største problemer? Det er Techteltets omdrejningspunkt på Folkemødet 2023. Her diskuterer ingeniørerne højt relevante emner — som energi, klima, sikkerhed og forsvarsteknologi samt regeringens kandidatuddannelsesreform — sammen med eksperter, politikere og andre aktører.

Vi vil blandt andet diskutere, om atomkraft har potentiale til at blive et nyt, stort dansk eksporteventyr og endda, om vi overhovedet skal forske i nye atomteknologier. Vi vil også debattere energiøer, da Bornholm – fra 2030 – vil være et indsamlingssted for 3 GW grøn strøm fra havvindmøller installeret i Østersøen. Men bliver Bornholm en samfundsmæssig succes eller en lokal skændsel, til skade for øens miljø og dyreliv? Sikkerheds- og forsvarsteknologier er også et varmt emne, og vi får selskab af den amerikanske ambassadør i Danmark, Alan Leventhal, for at diskutere dette spørgsmål.

Endelig har vi inviteret fire tech-startups til Techteltet for at pitche deres forretningsidéer for et panel med erfaring i iværksætterinvesteringer. DTU-startup’en DrinkSaver er en af ​​deltagerne — de har udviklet et stænksikkert drikkeglas, der kan bruges af både ældre og festivalgæster. Kan du lide det, du hører i teltet, får du mulighed for at støtte de deltagende startups økonomisk.

”Jeg er spændt på at komme til Bornholm og deltage i interessante debatter og arrangementer. Vi vil præsentere en bred vifte af debatter i Techteltet, og vi glæder os til at diskutere aktuelle problemstillinger, få nogle mere nuancerede vinkler og inspirere hinanden til at tænke innovativt og finde nye løsninger på de udfordringer, vi står overfor,” siger DTU-formand Anders Anders. Bjarklev.

Smag på fremtidens mad

På stenstranden bag Techteltet har vi indrettet et område til nogle af de lidt anderledes, mere uformelle debatter. Kokken Nikolaj Kirk inviterer udvalgte politikere på scenen for at teste og smage på fremtidens mad. Blandt deltagerne er institutleder for DTU Fødevarer, Christine Nellemann, som vil fortælle om fødevaresystemets grønne omstilling. Strandscenen er også her, du vil møde DTU’s studenterforening Polyteknisk Forening (PF), som skal debattere brugen af ​​kunstig intelligens (AI) i undervisningen.

Som altid er der plads til mere end debatter og meninger. DTU ScienceShow underholder gæster med eksplosioner, farver og historiefortælling, og skolebørn kan gå på skattejagt efter nye antimikrobielle midler. Guidet af dygtige ingeniørstuderende vil de forsøge at finde hidtil ukendte bakterier i Bornholms jord — bakterier, der måske kan producere fremtidens antibiotika.

Du kan også udforske havbunden med fjernstyrede undervandsrobotter, få målt dine hjernebølger i realtid med EEG-udstyr og være vidne til teknologi, der vil hjælpe astronauter til at sove bedre. Teknologien vil blive testet i det ‘virkelige liv’ af European Space Agency-astronaut Andreas Mogensen, når han bliver sendt ud i rummet i august. Åbningsaftenen afsluttes med en stor fest med miljøminister Magnus Heunicke som DJ.

Tech Teltet er arrangeret af DTU, Aalborg Universitet, Aarhus Universitet, IDA og Engineer the Future. Festivalen finder sted i Allinge på Bornholm fra den 15. til den 17. juni 2023.

Du finder Tech Teltet på Cirkuspladsen (C25)
Læs mere om Folkemødet

Leave a Comment